topbar
fejlec01

Rozmaringos sertéspecsenye zöldbabbal

Hozzávalók:
(4 személyre)


80 dkg sertés tarja (8 szelet)
40 dkg kolozsvári szalonna
1 kg burgonya
60 dkg zöldbab
2 gerezd fokhagyma
1 ek. liszt
1 cs. friss rozmaring
2 dkg őrölt pirospaprika
2 ek. olaj
só, bors

Elkészítési mód:
A húst paprikás lisztben megforgatjuk, olajban mindkét oldalát megpirítjuk, hozzáadjuk a fokhagyma gerezdeket, kevés vízzel felöntjük, sóval, borssal ízesítjük és fedő alatt 10 percig pároljuk. A húst a friss rozmaringgal együtt tepsibe rakjuk, majd a hús levével leöntjük és kb. 200 °C-os előmelegített sütőben, kb. 30 perc alatt puhára sütjük. Azt követően a húsokat félrerakjuk, a pecsenyelét serpenyőbe öntjük, stalboljuk (liszttel meghintjük) egy forralás után krémesre főzzük, majd a húst belerakjuk. Közben a tisztított burgonyát enyhén sós vízben megfőzzük, leszűrjük és burgonyanyomóval áttörjük. A zöldbabot enyhén sós vízben puhára főzzük, lecsurgatjuk, majd a sült, csíkozott kolozsvári szalonnával összekeverve köretként tálaljuk a rozmaringos sertéspecsenye és törtburgonya mellé. Ízlés szerint díszítve tálaljuk.

 


 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben