Hozzávalók:
(4 személyre)
80 dkg sertés tarja (8 szelet)
40 dkg kolozsvári szalonna
1 kg burgonya
60 dkg zöldbab
2 gerezd fokhagyma
1 ek. liszt
1 cs. friss rozmaring
2 dkg őrölt pirospaprika
2 ek. olaj
só, bors
Elkészítési mód:
A húst paprikás lisztben megforgatjuk, olajban mindkét oldalát megpirítjuk, hozzáadjuk a fokhagyma gerezdeket, kevés vízzel felöntjük, sóval, borssal ízesítjük és fedő alatt 10 percig pároljuk. A húst a friss rozmaringgal együtt tepsibe rakjuk, majd a hús levével leöntjük és kb. 200 °C-os előmelegített sütőben, kb. 30 perc alatt puhára sütjük. Azt követően a húsokat félrerakjuk, a pecsenyelét serpenyőbe öntjük, stalboljuk (liszttel meghintjük) egy forralás után krémesre főzzük, majd a húst belerakjuk. Közben a tisztított burgonyát enyhén sós vízben megfőzzük, leszűrjük és burgonyanyomóval áttörjük. A zöldbabot enyhén sós vízben puhára főzzük, lecsurgatjuk, majd a sült, csíkozott kolozsvári szalonnával összekeverve köretként tálaljuk a rozmaringos sertéspecsenye és törtburgonya mellé. Ízlés szerint díszítve tálaljuk.