80 dkg sertésszűzpecsenye
2 db citrom
2 gerezd fokhagyma
1 ek. olaj
1 ek. liszt
30 dkg brokkoli
1 fej vöröshagyma
30 dkg jázminrizs
só, bors
Elkészítési mód:
A sertésszűzérmét nyolc szeletre vágjuk, sóval meghintjük, lisztben megforgatjuk, kevés olajon serpenyőben mindkét oldalát megsütjük, hozzáadjuk a karikákra vágott fokhagymát, citromlével meglocsoljuk, majd egy forralás után puhára pároljuk. A rizst olajon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk egészben a tisztított vöröshagymát, 1 liter húslével felöntjük, majd állandó kevergetés mellett puhára főzzük. Konyharuhával letakarjuk az edényt és fedővel hermetikusan lezárjuk. Kb. 30 perc múlva összekeverjük az enyhén sós vízben megfőzött brokkolival. Ízlés szerint citromkarikával díszítve esztétikusan tálaljuk a citromos pecsenye mellé.