topbar
fejlec01

foetel Zöldborsós parmezános sertéspecsenye tésztaágyon

Hozzávalók:
(4 személyre)

60 dkg sertéspecsenye
1 kis vöröshagyma
1 szál répa
1 szál petrezselyemgyökér
1 db zöldpaprika
10 dkg zöldborsó
1 gerezd fokhagyma
1 dl tejföl
2 ek. liszt
2 ek. olaj
30 dkg metélt tészta
2 db paradicsom (a díszítéshez)
só, bors


Elkészítési mód:
A nyolc szelet sertéspecsenyét sóval, borssal bedörzsöljük, és egy lábasban kevés olajon forgatva pirosra sütjük. Belerakjuk a felaprított, tisztított zöldségeket, majd zsírjára sütjük, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje és lassú tűzön puhára pároljuk. A hússzeleteket kivesszük a húsléből, a levét szitán áttörjük, visszahelyezzük a tűzhelyre, hozzáadjuk a zöldborsót, tejfölös liszttel behabarjuk, reszelt parmezán sajttal meghintjük és krémesre főzzük. Azt követően visszarakjuk a hússzeleteket és egy forralás után, az enyhén sós vízben kifőzött metélt tésztára, parmezán sajttal megszórva, paradicsommal díszítve esztétikusan tálaljuk.

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben