Hozzávalók:
(4 személyre)
60 dkg sertéspecsenye
1 kis vöröshagyma
1 szál répa
1 szál petrezselyemgyökér
1 db zöldpaprika
10 dkg zöldborsó
1 gerezd fokhagyma
1 dl tejföl
2 ek. liszt
2 ek. olaj
30 dkg metélt tészta
2 db paradicsom (a díszítéshez)
só, bors
Elkészítési mód:
A nyolc szelet sertéspecsenyét sóval, borssal bedörzsöljük, és egy lábasban kevés olajon forgatva pirosra sütjük. Belerakjuk a felaprított, tisztított zöldségeket, majd zsírjára sütjük, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje és lassú tűzön puhára pároljuk. A hússzeleteket kivesszük a húsléből, a levét szitán áttörjük, visszahelyezzük a tűzhelyre, hozzáadjuk a zöldborsót, tejfölös liszttel behabarjuk, reszelt parmezán sajttal meghintjük és krémesre főzzük. Azt követően visszarakjuk a hússzeleteket és egy forralás után, az enyhén sós vízben kifőzött metélt tésztára, parmezán sajttal megszórva, paradicsommal díszítve esztétikusan tálaljuk.