topbar
fejlec01

foetel Zöldborsós koktélrákos jázminrizs

Hozzávalók:
(4 személyre)

60 dkg koktélrák
20 dkg zöldborsó
30 dkg jázminrizs
5 dkg vaj
5 gerezd fokhagyma
1 cs. petrezselyemzöld
1 dl fehérbor
2 ek. olívaolaj
só, bors

 

Elkészítési mód:
A koktélrákot és a zöldborsót fokhagymás vajon megpároljuk, sóval, borssal fűszerezzük, majd félrerakjuk. A rizst olajon fehérre hevítjük, hozzáadjuk a finomra vágott petrezselyemzöldet, a zúzott fokhagymát, felöntjük fehérborral és 8 dl vízzel, meghintjük őrölt pirospaprikával, sóval, borssal ízesítjük és állandó kevergetés mellett puhára főzzük. Lefedjük tiszta konyharuhával, majd fedővel, és kb. 20 percig állni hagyjuk. A kész párolt rizshez hozzáadjuk a zöldborsós koktélrákot és összekeverjük, azután rövid idő alatt készre főzzük. Friss petrezselyemzölddel meghintve esztétikusan formázva tálaljuk.

 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben