Hozzávalók:
(4 személyre)
60 dkg koktélrák
20 dkg zöldborsó
30 dkg jázminrizs
5 dkg vaj
5 gerezd fokhagyma
1 cs. petrezselyemzöld
1 dl fehérbor
2 ek. olívaolaj
só, bors
Elkészítési mód:
A koktélrákot és a zöldborsót fokhagymás vajon megpároljuk, sóval, borssal fűszerezzük, majd félrerakjuk. A rizst olajon fehérre hevítjük, hozzáadjuk a finomra vágott petrezselyemzöldet, a zúzott fokhagymát, felöntjük fehérborral és 8 dl vízzel, meghintjük őrölt pirospaprikával, sóval, borssal ízesítjük és állandó kevergetés mellett puhára főzzük. Lefedjük tiszta konyharuhával, majd fedővel, és kb. 20 percig állni hagyjuk. A kész párolt rizshez hozzáadjuk a zöldborsós koktélrákot és összekeverjük, azután rövid idő alatt készre főzzük. Friss petrezselyemzölddel meghintve esztétikusan formázva tálaljuk.