topbar
fejlec01

foetel Fokhagymás cigánypecsenye

Hozzávalók:
(4 személyre)

80 dkg sertéstarja
60 dkg szalonna
6 gerezd fokhagyma
2 ek. liszt
1 kg burgonya
2 ek. olaj
1 dl olaj (burgonyasütéshez)
só, bors
őrölt paprika

Elkészítési mód:
A hússzeleteket kiklopfoljuk, sóval, borssal ízesítjük, paprikás lisztben megforgatjuk, olajban mindkét oldalát megpirítjuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, kevés vízzel felöntjük, és fedő alatt 10 percig pároljuk, majd zsírjára sütjük. A burgonyát megtisztítjuk, hasábra vágjuk, sós vízben megfőzzük, lecsepegtetjük, azután forró olajban aranybarnára sütjük. A szalonnát megvagdossuk, kisütjük és esztétikusan tálaljuk a hússal és a burgonyával.

 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben