topbar
fejlec01

Hozzávalók:
(4 személyre)

80 dkg fehérpecsenye
2 ek. mustár
5 dkg bacon szalonna
1 dl olaj
só, őrölt bors

Elkészítési mód:
A fehérpecsenyét négy szeletre vágjuk, mustárral, borssal bedörzsöljük, egy edénybe rakjuk, olajjal felöntjük és 72 óráig hűtőszekrényben érleljük. Sütés előtt szalvétával az olajat felitatjuk, sóval ízesítjük és olajban mind a két oldalát megsütjük, majd kevés vízzel felöntjük, fedő alatt lassú tűzön puhára pároljuk. Menet közben a bacon szalonnát olívaolajon megpirítjuk és a hús mellé kínáljuk a zöldborsmártással és a burgonyafánkkal.

Zöldbors mártás

Hozzávalók:
(4 személyre)

1 ek vaj
1.5 ek zöldbors
1 tk. dijoni mustár
2 dl habtejszín

Elkészítési mód:
A zöldborsot mozsárban összezúzzuk, vajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a mustárt és a habtejszít, simára keverjük, sóval ízesítjük.


Burgonyafánk

Hozzávalók:
(4 személyre)

50 dkg burgonya
30 dkg liszt
1 dl tej
3 db tojássárgája
1 ek. kristálycukor
2 dkg élesztő
2 ek. olívaolaj
1 ek. só
olaj a sütéshez

Elkészítési mód:
A burgonyát megmossuk és héjába feltesszük főzni. Amikor a villát könnyedén bele tudjuk szúrni, akkor megfőtt, a tűzről levesszük, lehűtjük, meghámozzuk és krumplinyomóval áttörjük. Langyos tejbe az élesztőt belecsipkedjük, megszórjuk cukorral és hagyjuk felfutni. A lisztet, a burgonyát és a tojássárgáját olívaolajjal és sóval együtt hólyagosra dagasztjuk, konyharuhával letakarjuk. Meleg helyen kb. 30 percig hagyjuk megkelni. Amikor a tészta duplájára dagadt, beolajozott kanál segítségével diónyi fánkokat formázunk és bő forró olajban aranybarnára sütjük.
 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben