Hozzávalók: (4 személyre)
15 dkg darált marhahús
15 dkg darált csirkemell
15 dkg darált pulykapecsenye
10 dkg darált császárszalonna
10 dkg darált sertéscomb
1 gerezd fokhagyma
1 kis fej vöröshagyma
5 dkg sűrített paradicsompüré
1 csokor petrezselyemzöld
2 levél friss bazsalikomlevél
só
Elkészítési mód:A zöld fűszereket, a tisztított hagymákat és a paradicsompürét botmixerrel pépesítjük, majd sóval beízesítjük. Azután a darált húsokkal összegyúrjuk. 2-3 óráig hűtőbe rakjuk, majd egy nyújtódeszkára kiöntjük és egy beolajozott nyújtófával kb. 2 cm vastagra egyenletesen elterítjük. 8 cm-es átmérőjű pohárral húspogácsákat kiszaggatunk. Egy ecsettel mind a két oldalát olajjal megkenjük. Egy teflon serpenyőbe mindkét oldalát kb. 8-8 percig pirosra sütjük.
Párizsi hagymakarika
Hozzávalók: (4 személyre)
4 fej vöröshagyma
2 db tojás
5 dkg liszt
0,5 dl tej
2 dl olaj (sütéshez)
só
Elkészítési mód:
A hagymát héjától megtisztítjuk, egyforma vastagságú karikákra vágjuk. A tojást, a tejet, a lisztet habverővel krémesre keverjük, sóval ízesítjük, majd megforgatjuk benne a hagymakarikákat és forró olajban pirosra sütjük. Szalvétára kiszedjük, felitatjuk az olajat.
Sültburgonya
Hozzávalók:(4 személyre)
60 dkg burgonya
2 dl olaj (a sütéshez)
só
Elkészítési mód:
A burgonyát megpucoljuk, díszkéssel hosszába felszeleteljük és forró olajban aranybarnára sütjük. Szalvétára kiszedjük, felitatjuk az olajat és sóval meghintjük.