topbar
fejlec01

Hozzávalók:
(4 személyre)

4 db velőscsont-steak (borjú lábszár)
5 dkg liszt
2 gerezd fokhagyma
2 fej vöröshagyma
2 dl fehérbor
3 db paradicsom
30 dkg rizottórizs
1 l hús alaplé
10 dkg vaj
10 dkg reszelt parmezán sajt
2 ek. olívaolaj
0,75 g őrölt sáfrány
majoranna, kakukkfű, borsikafű
só, őrölt bors

Elkészítési mód:
A húsos velős csontokat lisztezzük és kevés olajon barnára pirítjuk. Egy fej finomra vágott hagymát és a karikákra vágott fokhagymát serpenyőben vajon megdinszteljük, kakukk¬fűvel borsikafűvel, majorannával, borssal fűszerezzük, majd felöntjük 1 dl fehérborral és sóval ízesítjük. Belerakjuk a velős csontokat, a héjától leforrázott, feldarabolt paradicsomokat, 2 dl húsalaplével felöntjük, azután fedő alatt lassú tűzőn puhára pároljuk. Közben egy serpenyőben a másik fej megtisztított, finomra vágott hagymát olívaolajon megdinszteljük, beletesszük a rizst, üvegesre pirítjuk, majd felengedjük 1 dl fehérborral, felfőzzük. Ezt követően állandó kevergetés mellett fokozatosan hozzáadunk 8 dl húsalaplevet és al dentére (harapósra) főzzük. Sóval, fehérborssal ízesítjük. Az edényt a tűzről félrehúzzuk, hozzákeverjük a vajat és a reszelt parmezánt, a velőscsontok alatt megmaradt szaftot és a sáfrányt, fedővel lefedjük, 5 percig állni hagyjuk, azután a húsos velős csontokkal esztétikusan tálaljuk.

 


 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben