Hozzávalók:
(4 személyre)
4 db velőscsont-steak (borjú lábszár)
5 dkg liszt
2 gerezd fokhagyma
2 fej vöröshagyma
2 dl fehérbor
3 db paradicsom
30 dkg rizottórizs
1 l hús alaplé
10 dkg vaj
10 dkg reszelt parmezán sajt
2 ek. olívaolaj
0,75 g őrölt sáfrány
majoranna, kakukkfű, borsikafű
só, őrölt bors
Elkészítési mód:
A húsos velős csontokat lisztezzük és kevés olajon barnára pirítjuk. Egy fej finomra vágott hagymát és a karikákra vágott fokhagymát serpenyőben vajon megdinszteljük, kakukk¬fűvel borsikafűvel, majorannával, borssal fűszerezzük, majd felöntjük 1 dl fehérborral és sóval ízesítjük. Belerakjuk a velős csontokat, a héjától leforrázott, feldarabolt paradicsomokat, 2 dl húsalaplével felöntjük, azután fedő alatt lassú tűzőn puhára pároljuk. Közben egy serpenyőben a másik fej megtisztított, finomra vágott hagymát olívaolajon megdinszteljük, beletesszük a rizst, üvegesre pirítjuk, majd felengedjük 1 dl fehérborral, felfőzzük. Ezt követően állandó kevergetés mellett fokozatosan hozzáadunk 8 dl húsalaplevet és al dentére (harapósra) főzzük. Sóval, fehérborssal ízesítjük. Az edényt a tűzről félrehúzzuk, hozzákeverjük a vajat és a reszelt parmezánt, a velőscsontok alatt megmaradt szaftot és a sáfrányt, fedővel lefedjük, 5 percig állni hagyjuk, azután a húsos velős csontokkal esztétikusan tálaljuk.