topbar
fejlec01

foetel Eredeti bécsi szelet majonézes burgonyasalátával

 

Hozzávalók: (4 személyre)

80 dkg szürkemarha borjú karajfilé

6 db tojás

5 dkg liszt

20 dkg zsemlemorzsa

10 dkg vaj

 

Elkészítési mód:

A karajt négyfelé vágjuk, megsózzuk és egyenként folpackon keresztül vékonyra kiklopfoljuk. Egy szép nagy szelet húst kapunk. A tojást sóval ízesítjük és jó habosra felverjük, egy-egy tálcára előkészítjük a lisztet és a zsemlemorzsát. (Megj.: Javaslom, hogy munkafázis betartása végett a panírhoz szükséges anyagokat rakjuk sorrendbe. Liszt, tojás, zsemlemorzsa.) A húsokat egyenként lisztbe, majd tojásba és befejezésül zsemlemorzsával befedjük. A vajat egy serpenyőben felhevítjük és a húst belerakjuk majd egyenként aranybarnára sütjük. (Megj.: Engedjük, hogy megpiruljon az egyik oldala, majd megfordítjuk és pár percig fedővel lefedjük.) Majonézes burgonyával és citrommal tálaljuk.

Majonézes burgonya
Hozzávalók: (4 személyre)

60 dkg burgonya

5 ek. majonéz

½ dl citromlé

 

Elkészítési mód:

A burgonyát héjába feltesszük főzni, majd lehűtjük, a héjától megtisztítjuk, majd vékony karikákra vágjuk. A majonézt összekeverjük a citromlével, sóval beízesítjük és összekeverjük a burgonyával.
 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben