Hozzávalók: (4 személyre)
80 dkg szürkemarha borjú karajfilé
6 db tojás
5 dkg liszt
20 dkg zsemlemorzsa
10 dkg vaj
só
Elkészítési mód:
A karajt négyfelé vágjuk, megsózzuk és egyenként folpackon keresztül vékonyra kiklopfoljuk. Egy szép nagy szelet húst kapunk. A tojást sóval ízesítjük és jó habosra felverjük, egy-egy tálcára előkészítjük a lisztet és a zsemlemorzsát. (Megj.: Javaslom, hogy munkafázis betartása végett a panírhoz szükséges anyagokat rakjuk sorrendbe. Liszt, tojás, zsemlemorzsa.) A húsokat egyenként lisztbe, majd tojásba és befejezésül zsemlemorzsával befedjük. A vajat egy serpenyőben felhevítjük és a húst belerakjuk majd egyenként aranybarnára sütjük. (Megj.: Engedjük, hogy megpiruljon az egyik oldala, majd megfordítjuk és pár percig fedővel lefedjük.) Majonézes burgonyával és citrommal tálaljuk.
Majonézes burgonya
Hozzávalók: (4 személyre)
60 dkg burgonya
5 ek. majonéz
½ dl citromlé
só
Elkészítési mód:
A burgonyát héjába feltesszük főzni, majd lehűtjük, a héjától megtisztítjuk, majd vékony karikákra vágjuk. A majonézt összekeverjük a citromlével, sóval beízesítjük és összekeverjük a burgonyával.