Hozzávalók:
(4 személyre)
80 dkg sertés szűzérme
2 ek. olívaolaj
50 dkg erdei gomba mix
1 fej vöröshagyma
1 cs. friss rozmaring
1 fej vöröshagyma
80 dkg burgonya
olaj a sütéshez
só
Elkészítési mód:
A húst nyolc szeletre vágjuk, sóval ízesítjük, folpackon keresztül enyhén kiklopfoljuk, az olívaolajt felhevítjük és a húsok mindkét oldalát pirosra sütjük. A felkockázott hagymát és a gombát olajon megpirítjuk, sóval ízesítjük, majd a sült húsokat hozzáadjuk és fedő alatt rövid ideig pároljuk. Menet közben a burgonyát meghámozzuk, hasábra vágjuk és forró olajban ropogósra sütjük, majd köretként tálaljuk a gombával együtt a hús mellé. Igény szerint díszítve kínáljuk.