topbar
fejlec01

foetel Bakonyi harcsatekercs formába sült túrós csuszával

 

Hozzávalók (4 személyre):

80 dkg afrikai harcsaszelet

2 csom. petrezselyemzöldje

só, bors

A raguhoz:

40 dkg gomba

1 kis fej vöröshagyma

2 ek. olaj

1 ek. liszt

1 tk. őrölt pirospaprika

2 dl tej

só, bors

 

Elkészítési mód:

A halszeleteket hideg víz alatt megmossuk, azután egyesével alufóliára tesszük, sózzuk, borsozzuk, majd 1-1 csomó petrezselyemzöldet helyezünk rá, és felcsavarjuk. Belerakjuk egy tepsibe, vizet öntünk alá, és 150 °C-os előmelegített sütőben, kb. 30 perc alatt készre pároljuk. Közben a felszeletelt gombát és a finomra vágott hagymát olajon megpirítjuk, megszórjuk liszttel, őrölt pirospaprikával, (stauboljuk) egy keverés után felöntjük tejjel, sóval, borssal ízesítjük és krémesre főzzük. Végezetül esztétikusan tálaljuk a formából kiöntött sült túrós csuszával.

 

Formába sült túrós csusza
Hozzávalók (4 személyre):

25 dkg csuszatészta

1 ek. olaj

20 dkg túró

2 dl tejföl

1 db tojássárgája

10 dkg kolozsvári szalonna

10 dkg bacon

 

Elkészítési mód:

A tésztát forró, enyhén sós, olajos vízben kifőzzük, majd hideg vízzel leszűrjük. A kolozsvári szalonnát kockára vágjuk és megpirítjuk. A túrót összekeverjük a tejföllel, a tojássárgájával, a pirított szalonnakockákkal és a tésztával. A kivajazott kerámiaformát baconszalonnával kibéleljük, túrós tésztával megtöltjük, majd 1-1 evőkanál tejföllel lekenjük, és befejezésül a bacon szalonnát ráhajtjuk. 150 °C-os előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
 

 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben