topbar
fejlec01

foetel Narancsos kacsamell mazsolás árpagyöngyével

 


Hozzávalók:
(4 személyre)

80 dkg kacsamell

30 dkg árpagyöngye

10 dkg mazsola

5 dkg méz

2 dkg vaj

 

Elkészítési mód:

A tisztított kacsamellet sóval jól bedörzsöljük, megcsurgatjuk a narancs levével, és egyenként alufóliába csomagoljuk. Tepsibe tesszük, 1 dl vízzel meglocsoljuk, 170°C-os előmelegített sütőben, kb. 20 percig pároljuk. Azután a húst kicsomagoljuk, és aranybarnára sütjük. Közben az árpagyöngyét 1,5 liter enyhén sós vízben megfőzzük, majd lecsepegtetjük. Vajban megpároljuk a mazsolát, mézzel ízesítjük, azután összekeverjük az árpagyöngyével, és köretként tálaljuk a kacsahús és a narancsmártás mellé.

 


Narancskrém:

4 db narancs

1 kk. őrölt szegfűszeg

1 kk. őrölt fahéj

3 cs. vaníliás cukor

2 dkg vaj

1 csipet só

 

Elkészítési mód:

A héjától megtisztított, kockákra vágott narancsot vajon megpároljuk. A fűszerekkel, a vaníliás cukorral és egy csipet sóval ízesítjük, majd turmixgéppel krémesítjük. Tetszés szerint üvegpohárban tálaljuk.
 

 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben