Hozzávalók:
(4 személyre)
80 dkg kacsamell
30 dkg árpagyöngye
10 dkg mazsola
5 dkg méz
2 dkg vaj
só
Elkészítési mód:
A tisztított kacsamellet sóval jól bedörzsöljük, megcsurgatjuk a narancs levével, és egyenként alufóliába csomagoljuk. Tepsibe tesszük, 1 dl vízzel meglocsoljuk, 170°C-os előmelegített sütőben, kb. 20 percig pároljuk. Azután a húst kicsomagoljuk, és aranybarnára sütjük. Közben az árpagyöngyét 1,5 liter enyhén sós vízben megfőzzük, majd lecsepegtetjük. Vajban megpároljuk a mazsolát, mézzel ízesítjük, azután összekeverjük az árpagyöngyével, és köretként tálaljuk a kacsahús és a narancsmártás mellé.
Narancskrém:
4 db narancs
1 kk. őrölt szegfűszeg
1 kk. őrölt fahéj
3 cs. vaníliás cukor
2 dkg vaj
1 csipet só
Elkészítési mód:
A héjától megtisztított, kockákra vágott narancsot vajon megpároljuk. A fűszerekkel, a vaníliás cukorral és egy csipet sóval ízesítjük, majd turmixgéppel krémesítjük. Tetszés szerint üvegpohárban tálaljuk.