topbar
fejlec01

leves Gyöngytyúk consommé mikro zöldségekkel házi cérnametélttel és saját húsával tálalva

 

Hozzávalók:
(4 személyre) (560 kcal/fő)

1 gyöngytyúk
50 dkg sárgrépa
50 dkg petrezselyem
10 dkg karalábé
10 dkg zeller
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 cs. petrezselyem zöld
1 cs. zeller zöld
2 db. kelkáposzta levél
20 dkg házi finom metélt
2 tojás fehérje
1 kk. egész színes bors
1 kk. szódabikarbóna

Elkészítési mód:
A gyöngytyúkot hideg vízben feltesszük főzni, egy forralás után lehabozzuk, bezöldségeljük, sóval, fekete-és színes borssal fűszerezzük, majd lassú tűzön gyöngyöztetve készre főzzük. Leszűrjük, a sárgarépa felét és a többi zöldséget apró kockára vágjuk és tálalásig melegen tartjuk. A finommetéltet enyhén sós vízben kifőzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük és félre rakjuk. A gyöngytyúk húsát lefejtjük, apróra vágjuk, tojásfehérjével és sóval összedolgozzuk, utána a kiterített folpackra fél cm vastagon elterítjük. Szódabikarbónás vízben forrázott kelkáposztalevéllel betakarjuk, majd a félretett sárgarépát összekeverjük a tojásfehérjével, (sárgarépapürét készítünk) és egyenletesen elterítjük a káposztalevélen. Jó szorosan felgöngyöljük, és a folpack két végét megkötjük. Forró vízben 15 percig pároljuk, azután jéghideg vízben lehűtjük. A folpackból óvatosan kibontjuk, majd felszeleteljük. Esztétikusan a szeleteket tányérba helyezzük a zöldségekkel és a metélttel, majd a tűzforró áttetsző aranysárga levest rámerjük.

 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben