topbar
fejlec01

 

 

leves Sáfrányos karfiol krémleves

 

Hozzávalók:
(4 személyre)

40 dkg karfiol
1 db kis fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1/2 dl tejszín
3 dkg vaj
1 ek. olívaolaj
1 kk. sáfrány
1 kk. Vegeta

 

Elkészítési mód:
Vajon megdinszteljük a finomra vágott vöröshagymát és meghintjük sáfránnyal, majd belerakjuk a rózsáira szedett karfiolt és a zúzott fokhagymát. Felöntjük 8 dl vízzel. Vegetával és sóval ízesítjük, majd puhára főzzük. Botmixerrel krémesítjük, beleöntjük a tejszínt és még egyszer felforraljuk. Tálalásnál megszórjuk sáfránnyal.

 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben