topbar
fejlec01

leves Fokhagymakrémleves mini sajtos tejfölös lángossal

 

hozzávalók:
(4 személyre)

 2 fej fokhagyma 1 ek. liszt

1 dl tejszín 3 dkg vaj

1 db tojássárgája

1 cs. petrezselyemzöld

só, bors

Elkészítési mód:

A fokhagymát gerezdekre szedjük, héjától megtisztítjuk, összezúzzuk, és a liszttel együtt vajon felhevítjük. 2 dl vízzel felöntjük, sóval, borssal ízesítjük, majd 10-15 percig főzzük. Botmixerrel krémesítjük, 6 dl vízzel felöntjük, újra forraljuk. Menet közben a tejszínt a tojássárgájával simára keverjük, és hozzáadjuk a leveshez, majd készre főzzük. Apróra vágott petrezselyem zöldjével és fokhagymaszeletekkel díszítjük.

Lángos
hozzávalói
(4 személyre)

 20 dkg liszt

20 dkg főtt burgonya

1 dl tej

2 dkg élesztő

1 tk. cukor

1 dl tejföl

10 dkg reszelt trappista sajt

csipet só

olaj a sütéshez

Elkészítési mód:

A langyos tejhez hozzáadjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, majd 10-15 percig pihenni hagyjuk, hogy felfusson. Belerakjuk a lisztet, a krémesre turmixolt főtt burgonyát, csipet sóval ízesítjük. Lisztezett nyújtódeszkára kiöntjük, és addig gyúrjuk, míg egy teljesen sima tésztát nem kapunk. A tésztából cipót formálunk, tálba tesszük, konyharuhával letakarjuk, majd egy kispárnával lefedjük, és meleg helyen duplájára kelesztjük. Ha a tészta megkelt, lisztezett deszkán ujjnyi vastagságra kinyújtjuk, majd fánkkiszúróval kiszaggatjuk. A mini lángosok mindkét oldalát forró olajban szép aranysárgára sütjük, majd szalvétára téve az olajat felitatjuk róla. Tejföllel meglocsoljuk, sajttal meghintjük, és a leves mellé tálaljuk. 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben