topbar
fejlec01

leves Fokhagymás mandulaleves friss szőlővel

Hozzávalók:
személyre)

50 dkg fehér és fekete szőlő (félbevágva, kimagozva)
12 dkg olajos magvak
5 gerezd fokhagyma (összezúzva)
2 ek. liszt
1 ek. ecet
2 ek. olaj
őrölt fekete bors

Csontalaplé:

0,5 kg csirkeaprólék
0,5 kg sertésritkacsont
0,5 kg marharitkacsont
0,2 kg sárgarépa
0,2 kg petrezselyemgyökér
1 kis fej zellerzöld
1 cs. petrezselyemzöld
1 fej vöröshagyma

Elkészítési mód:
A húsos csontokat, jól átmossuk, letisztítjuk. Egy nagyobb fazékba beletesszük, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Forrástól számítva 10 percig főzzük, majd az első levet leöntjük róla. A fazekat kiöblítjük, visszarakjuk a csontokat, és hozzáadjuk a tisztított zöldségeket, felöntjük 3 l vízzel, sóval, borssal ízesítjük, és egy forralás után lassú tűzön gyöngyöztetve, kb. 4 órán keresztül készre főzzük, azután leszűrjük.
A zúzott fokhagymát kevés olajon a liszttel együtt megpirítjuk, majd felöntjük 8 dl csontalaplével (a maradék csontalaplevet hűtőben tárolva más ételekhez is használhatjuk), borssal, ecettel ízesítjük, kb. 10 perc alatt készre főzzük, majd botmixerrel krémesítjük. Fogyasztásig hűtőbe rakjuk. Pirított magvakkal és szőlővel tálaljuk.

 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben